Mi sem tudjuk, mit teszünk 5 perc múlva! // Momentán blogolunk

Momentán blogolunk

Több agy jobb, mint egy!

Interjú Elek Ányossal színésszel

2015. július 26. - improggers

Elek Ányos Bőröndmesék című improvizációs gyerekdarabjával vasárnap délelőtt lépett színpadra a Momentán udvarban. Ez alkalomból kérdeztük kreativitásról, játékról, improvizációról és nevetésről. 

anyos.jpg

Fotó: Csobay Bence

Mi jut eszedbe az improszínházról?
Szabadon ugrani, bátran, ejtőernyő nélkül, és a többiek elkapnak. Csak csináld. Csináld, legfeljebb működik.

Hány Momentán előadáson voltál már?
Az ujjaimon megszámolni nem tudom, a testem emlékszik egy csomóra. Mert nagyon jók voltak és tök jó volt együtt velük. Sokat játszottunk ott mi is, és oda mindig hazamentünk. Az impróhely, az egy otthon. Ritkán látjuk egymást, de mindig örömmel vagyok velük, mert nemcsak előadáson, hanem házigazdának is szuperek.

Életedben egy helyzet, amikor improvizáltál (kivágtad magad)
Reggeltől estig. Ez a létforma, amiben élek, és ez az, amiben nagybetűsen ÉLEK.

Spontán módon vagy előre megtervezve élsz?
Spontán módon, minden előnyével és hátrányával. De még mindig több előnyét látom annak, hogy teljesen spontán élem az életemet. Mert nagyon jó a pillanatban élni! Tudatosan próbálom így is élni az életemet. Van, amikor el kell tervezni dolgokat, de nem kell tudnom az utolsó lépést, elég csak az elsőt megtenni, a többi adja magát.

Mi motivál a munkádban?
Az improvizáció.

Mikor érezted magad legkreatívabbnak életedben? És mikor legkevésbé?
A legkreatívabban akkor, amikor folyik az improvizáció. Például a Veled kerek táborunkban nagyon jól működik ez, meg színházban is, meg amikor kőszínházban az improvizációról beszélünk, vagy a kőszínházban színházi formákról, az nagyon jól működik. És akkor szorulok bele nagyon a saját dolgaimba, amikor meg rágörcsölök, és nem akarok lépni, és nem, és akkor csak ott is az a lendület visz tovább, hogy megteszem az első lépést. Csak csináld, legfeljebb működik.

Milyen közegben vagy a legkreatívabb?
Csak közösségben, nekem sokkal könnyebb közösen. Több agy jobb, mint egy. És ha közösségben van az ember, akkor mindig megtalálja a helyét, megtalálja a csapatot, egymást, akkor tudunk egymásnak segíteni, mindig akkor kapsz egy ölelést, amikor vágysz rá.

Innováció vagy hagyomány?
Hagyományokra épülő megújulás.

Mondj egy viccet!
Egy viccet? Soha életemben szoktam viccet mondani, kicsit stricizésnek érzem :D De ha már itt vagyok, akkor legyen az, hogy most kitalálok egy viccet.
Egy imprós és egy nem imprós találkozik: - Ugorjunk - Nem!
Egy imprós és egy imprós találkozik: - Ugorjunk - És örömmel ugranak :)

Woody Allen vagy Ben Stiller?
Woody Allen.

Hogyan próbálnád megértetni egy csapat majommal, hogy mi az improvizáció?
Adnék nekik egy konzervdobozt meg egy fakanalat, hogy nyissák ki. És egyszercsak rájönnek, hogy ha nem görcsölnek, akkor a fakanállal ki fogják tudni nyitni. Mert csak csináld másképp, ne ragadj bele, hanem engedd el.

Kérdés vagy válasz?
A jó kérdésben benne van a válasz, úgyhogy kérdés.

A bejegyzés trackback címe:

https://momentantarsulat.blog.hu/api/trackback/id/tr167657076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása