Mi sem tudjuk, mit teszünk 5 perc múlva! // Momentán blogolunk

Momentán blogolunk

Koncert közben áramszünet

Interjú Harcsa Veronikával

2015. július 21. - improggers

A Momentán Társulatnak július 29-én 19 órától Harcsa Veronika lesz a Főhőse. Az énekesnő is válaszolt villámkérdéseinkre az improvizációról, nevetésről, játékról és kreativitásról. Olvassátok, szeressétek.

A kép forrása: life.hu

Mi jut eszedbe az improszínházról?
Nevetés.

Hány Momentán előadáson voltál már?
Csak egyen! Sajnos és szerencsére a Magyarországon töltött időm nagyon be van osztva, így ritkán jutok el színházba, előadásokra. Viszont annál inkább várom a völgybeli találkozást!

Életedben egy helyzet, amikor improvizáltál (kivágtad magad).
Koncert közben áramszünet. Eddig vagy négy-ötször esett meg, legtöbbször úgy alakult, hogy énekeltem tovább a dalt erősítés és a többi hangszer nélkül is, tapsoltatva a hallgatókat ritmus gyanánt. Minden esetben eufórikusan értékelte a közönség, hogy nem álltam meg, ebből is látszik, hogy milyen sokra értékeli ösztönösen a közönség a spontaneitást a színpadon.

Spontán vagy előre megtervezve élsz?
Mindkettő. Zenészként nagyjából egy évre előre látjuk, hogy mikor, hol lesznek koncertek, mikor és kivel készítünk lemezt, stb., muszáj stratégiákban gondolkodnunk. Ugyanakkor, mivel az időbeosztásom nem fix, minden napom és minden hetem más, ráadásul a saját főnököm vagyok, így sok a spontán pillanat.

Mi motivál a munkádban?
A kreativitás, az emberekkel való kapcsolat és az, hogy minden koncerten az adott napom hangulatát és energiáit adhatom ki a színpadon, vagyis az improvizáció.

Mikor érezted magad legkreatívabbnak életedben? És mikor legkevésbé?
Lemezkészítéskor, hiszen az a legkomplexebb kreatív feladat a számomra. A zenét és a szöveget többnyire magam írom, aztán a társaimmal kikerekítjük, végül felvesszük, és egységében is egészet kell hogy alkosson a lemez. Hálistennek nem ugrik be legkevésbé kreatív pillanat. A kreativitást rengeteg mindenben meg tudom élni, ha épp zeneileg nem vagyok ihletett szakaszban, akkor alkotok valamit a konyhában, rövidtávon az is kielégít.

Milyen közegben vagy a legkreatívabb?
A zenében, szerencsére erről szól a munkám.

Innováció vagy hagyomány?
Tradiváció! Ez volt tavaly a jelszó Kapolcson, ahol gyönyörűen látszik, hogy a kettő nem zárja ki egymást, sőt.

Mondj egy viccet!
Kiláccik a slicced!

Woody Allen vagy Ben Stiller?
Woody Allen.

Hogyan próbálnád megértetni egy csapat majommal, hogy mi az improvizáció?
Bezárnám őket egy üres szobába egyetlen labdával.

Kérdés vagy válasz?
Kérdés.

A bejegyzés trackback címe:

https://momentantarsulat.blog.hu/api/trackback/id/tr627631832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása